Led verlichting aanschaffen

Led verlichting aanschaffen

Led lichten kunnen heel mooi zijn als je de goede aanschaft voor jouw huis. Led verlichting is niet alleen voor in huis maar ook voor in de tuin, denk aan de kleine grond lantaarnpalen die je langs het pad zet. Voordat je led verlichting aanschaft moet je eerst kijken in welke ruimte je ze wilt hebben, in één ruimte of meerdere. Nadat je dit hebt gedaan kan je gaan kijken welke soort led verlichting jij wilt hebben en of je het zelf installeert of het door iemand anders laat doen. Doe je het zelf dan is het natuurlijk wel goedkoper maar let dan op dat je de goede maten hebt, dit kan nog wel eens afwijken.

Soorten led verlichtingen

Er zijn verschillende soorten led verlichtingen, zo heb je led strips, hanglampen, lampen die in het plafond zitten, staande lampen, wandlampen en nog veel meer. Sommige led verlichtingen komen ook in verschillende kleuren zoals de led strips, deze komen met een afstandsbediening met de kleuren erop. Sommige led strips zijn ook waterdicht, dit kan mooi zijn voor in de tuin of bij een zwembad. De grote en de kwaliteit van de lampen bepalen de prijs, het kan dus zijn dat een lamp van dezelfde grootte duurder is maar dan heeft deze lamp wat extra’s.

Waar moet je aan denken

De meeste led lichten zijn erg fel, je hebt niet veel van die lampen nodig om een kleine ruimte te verlichten. De kleur van het licht bepaalt de sfeer, zo geven de meeste led verlichtingen een witte gloed, er zijn er ook die geel zijn maar kijk hier goed naar voor het aanschaffen van de lichten. Het kan erg verleidelijk zijn om als je een staande of plafondlamp koopt een grote te halen, doe dit alleen als dit bij jouw huis en interieur past. Heb je een klein huis dan is dit niet handig. Met led verlichting moet je ook denken aan het aantal voltage, dit kan aardig oplopen aangezien ze veel stroom nemen. Kijk of de lamp geschikt is voor aankoop.

No Comments

Post a Comment